top of page

Geplande massa-extinctie

De grote massa-extincties

Massa-extinctie is een ingrijpende gebeurtenis waarbij een zeer groot percentage van de levende wezens op aarde verdwijnt.

Deze definitie is vrij recent omdat ze wordt toegeschreven aan Jack Sepkoski en David M.Raup.

De eerste vond plaats ongeveer 445 miljoen jaar geleden, waarschijnlijk na een ijstijd die klimatologische en ecologische stoornissen veroorzaakte. Ongeveer 380 miljoen jaar geleden resulteerde de tweede in het uitsterven van 75% van de levende soorten. Tijdens de derde, 245 miljoen jaar geleden, verdween 95% van het zeeleven en 75% van de landsoorten. Een vierde vond ongeveer 200 miljoen jaar geleden plaats. 35% van de dierfamilies is verdwenen, evenals 75% van de mariene soorten. Het was tijdens de vijfde massale uitsterving, ongeveer 66 miljoen jaar geleden, dat dinosaurussen en 50% van de levende soorten uitstierven.

De mens en de zesde massa-extinctie

De mens verscheen op aarde na de vijfde massa-extinctie, 7 miljoen jaar geleden. Als we de Bing Bang 13,7 miljard jaar geleden lokaliseren, is de mens pas gisteren op aarde verschenen. Het zou in Tsjaad zijn verschenen, want je moet weten dat de mens een tropisch dier is, ook al is hij in de loop van de millennia gewend geraakt aan alle temperaturen.

In juni 2015 kondigden biologen van de Amerikaanse universiteiten van Stanford, Princeton en Berkeley aan dat "we de zesde grote massa-extinctie ingaan" in een studie gepubliceerd door het tijdschrift Science Advances. De mens zou de acteur zijn van zijn eigen uitsterven.

Volgens Luc Bussière, bioloog en specialist in menselijke evolutie aan de Universiteit van Stirling in het Verenigd Koninkrijk, zou een van de hypothesen van deze massale uitsterving een nucleaire oorlog kunnen zijn gevolgd door een langdurige nucleaire winter, dat wil zeggen een afkoeling van de Het klimaat op aarde is gekoppeld aan de absorptie van straling van de zon door een dichte mist.

Maar mannen willen zo'n apocalyps niet horen omdat het hen angstaanjagend lijkt. Een beetje luciditeit zou het mogelijk maken scenario's uit te voeren die waarschijnlijk de opwarming van de aarde tegengaan en bijgevolg het voortbestaan van de hele mensheid verzekeren.

Er is inderdaad het " Klimaatakkoord van Parijs ". Op 22.09.2020, tijdens de vergadering van de Verenigde Naties, Xi Jinping, kondigde de Chinese president een koolstofneutraliteitsdoelstelling aan tegen 2060. Bedenk dat China 's werelds grootste vervuiler is met 28% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Maar zal de aarde geduldig genoeg zijn?

Het voortbestaan van de mensheid is helemaal niet meer gegarandeerd. Sinds 1971 consumeren we elk jaar meer dan wat de aarde ons in één jaar kan bieden. Met andere woorden, we trekken natuurlijke reserves aan die niet worden vernieuwd. Dit is de beroemde Earth Overshoot Day berekend door het Global Footprint Network. We consumeren steeds vroeger wat de aarde alleen het volgende jaar kan bieden.

Radicale oplossingen

Veel 'elites' werken aan radicale oplossingen. Bijvoorbeeld de Bilderberg Groep waarvan de leden afkomstig zijn uit de wereld van de diplomatie, het bedrijfsleven, de politiek of de media. De leden ontmoeten elkaar discreet om erover te praten. Hun programma is gebaseerd op eugenetica die bestaat uit het ontwikkelen van praktijken die het mogelijk maken om perfecte rassen te creëren, intelligent en zonder fysieke gebreken. Volgens de eminenties van de groep moet tweederde van de mensheid worden verwijderd, dat wil zeggen mannen en vrouwen die niet aan bepaalde criteria voldoen.

In een rapport uit 2009 kwam het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (FNUP) overeen dat we de hele planeet alleen kunnen voeden als we de wereldbevolking enorm verminderen. Het "hoe" moet nog worden gedefinieerd, maar de lezer zal snel begrijpen dat de gebruikte middelen hem waarschijnlijk niet het geluk zullen hebben om hem te plezieren.

De bevindingen van de London School  of Economics (LES) moet tegen 2050 een derde van de wereldbevolking elimineren, niet omdat we niet langer iedereen kunnen voeden, maar omdat het de goedkoopste manier is om het probleem van de opwarming van de aarde op te lossen.

In een persbericht, nog in 2009, schreef de OPT [1] dat de aarde maar vijf miljard mensen kan voeden.

Dus toen Donald Trump weigerde het klimaatakkoord van Parijs te ratificeren en Kim Jong-Un ophitste met meerdere bedreigingen, kan men niet anders dan zich afvragen of het niet gewenst is. Het directe gevolg van het gebrek aan politieke volwassenheid van de voormalige Amerikaanse president is dat alle pogingen om via diplomatieke kanalen vreedzame oplossingen te vinden tijdens zijn ambtstermijn tot mislukken gedoemd waren. Alleen de militaire optie blijft over, wat de hypothese van Luc Bussière zou ondersteunen.

In mijn essay " Waarom en hoe de Verenigde Staten Daesh hebben gemaakt ", benadruk ik dat de Verenigde Staten geen goede bondgenoot zijn voor Europa.

Het is tijd om jezelf bij elkaar te rapen

Het is ook tijd om alle leiders te vervangen wier bijziendheid hen verhindert om verder te kijken dan hun herverkiezing door echte visionairs: de Europese volkeren. Ze zullen een ander bestuursmodel aannemen, een ander groeimodel, een ander model van erkenning.

Zijn er voldoende mannen en vrouwen beschikbaar om burgers bewust te maken van dit probleem?

                                  

 

[1] Optimaal bevolkingsvertrouwen

bottom of page